Finalització de les obres d’ampliació del pàrquing del Museu Cerdá (Regió7 15/08/2009)

Puigcerdà enllesteix l’ampliació del pàrquing gratuït del Museu Cerdà

Amb dues-centes places, representa per a l’Ajuntament una de les claus dels accessos

Tot esperant la punta turística que avui -com cada any en la diada de la Mare de Déu d’Agost- espera la Cerdanya, l’Ajuntament de Puigcerdà va acabar ahir les obres d’ampliació del pàrquing del Convent, també conegut com del Museu Cerdà o de les Tereses.

Els operaris de l’empresa especialitzada en obra pública Flotats van acabar d’estendre la capa d’asfalt que culmina l’operació. Les obres han permès a l’aparcament passar de les antigues cent places a tenir-ne unes dues-centes, segons han explicat des de l’Ajuntament. Aquest espai d’aparcament a l’aire lliure i gratuït és una de les claus per al consistori per aconseguir una oferta variada als automobilistes d’accés al centre. L’aparcament és, a més, l’únic de gran capacitat totalment de franc en un radi relativament pròxim al centre històric i comercial. L’aparcament del Museu Cerdà és a pocs metres de l’inici del centre comercial però no és gaire conegut ni usat pels visitants perquè queda apartat dels accessos principals. Així, el consistori ha habilitat senyalització de trànsit que indiquen l’espai. Per accedir a l’aparcament es pot passar tant per l’avinguda Catalunya com per la rotonda d’entrada a Puigcerdà de la Guingueta. L’Ajuntament considera aquest aparcament idoni per arribar al centre perquè, malgrat quedar en una zona poc coneguda, unes escales el comuniquen en pocs minuts amb els carrers de vianants.

El regidor d’Obres i primer tinent d’alcalde de Puigcerdà, Joan Guinot, va apuntar ahir que el nou aparcament estaria preparat aquest matí per rebre la gran afluència turística d’avui i la resta del mes d’agost. L’actuació ha permès modificar el terreny per crear accessos interiors entre els diferents nivells de l’espai i facilitar així l’entrada i sortida de vehicles.

Origen: Regió 7